We use cookies to ensure that the website works as intended and to collect statistics on its use so that we can improve your web site experience.

×

QRILL Aqua godkjent for import til det kanadiske markedet

Tilbake til nyheter
Etter FDA-godkjenning i juni 2022, fortsetter QRILL™ AQUA å ekspandere i det nordamerikanske markedet med fersk godkjenning av Canadian Food Inspection Agency (CFIA). 

 

Godkjenningen fra CFIA gjør at den kanadiske havbruksnæringen igjen kan bruke krillmel som ingrediens i fiskefôr. Krill som en del av fiskefôret har en rekke positive effekter på laks og ørret i oppdrettsnæringen, viser flere studier. Aker BioMarine sitt krillmel kom på det kanadiske markedet for tolv år siden, men endringer i produksjonsprosessen krevde ny produktgodkjenning av CFIA.

Produksjonsprosess ble i 2018 endret som følge av nye EU-krav for bruk av antioksidanten etoksykin. Nå bruker selskapet en egenutviklet pakkemetode som sikrer at krillmelet blir forsvarlig pakket i oksygenfrie sekker om bord på fartøyet uten bruk av etoksykin. Den 29. november ble produktet, med ny pakkemetode, godkjent for det kanadiske markedet.

-Vi pakker krillmelprodukt under modifiserte atmosfæriske forhold. Det vil si at vi fjerner oksygenet fra produktene og tilsetter nitrogen, som gjør at vi eliminerer behovet for tilsetning av etoksykin. Tilsetningen av nitrogen i prosessen krevde en ny evaluering fra CFIA for å vise at nitrogen ikke hadde påvirkning på næringsstoffverdiene, kvaliteten eller stabiliteten til krillmelet, sier Sigve Nordrum, EVP Animal Health and Nutrition, Aker BioMarine. 

KIL-2606Sigve Nordrum, EVP Animal Health and Nutrition, Aker BioMarine

Forbedret produksjonsprosess
CFIA gjennomførte evalueringen av bruken av nitrogen i QRILL Aqua-produksjonsprosessen i januar 2021, og kort tid etter sendte Aker BioMarine inn en ny søknad om å få registrere ingrediensen hos kanadiske myndigheter. Den offisielle godkjenningen for bruk av krillmel i Canada ble gitt 29. november 2022.

Canada er nå det siste av Aker BioMarines markeder som godkjenner etoksykinfrie produkter, og med denne nye godkjenningen fra myndighetene har selskapet konvertert 100 prosent av sine produksjonslinjer til den nye teknologien. 

Viktig milepæl
-Vi setter pris på den grundige prosessen til CFIA og deres godkjenning av vårt krillmelprodukt for oppdrettsnæringen. QRILL Aqua fortsetter å vokse og denne godkjenningen er derfor veldig viktig for oss siden vi har store kunder i Canada som venter på import av krillmelet til landet igjen, legger Matts Johansen, administrerende direktør, Aker BioMarine. 

For Aker BioMarine er denne godkjenningen fra CFIA og noteringen av QRILL Aqua som en registrert ingrediens , siste milepælene på selskapets reise for å produsere og eksportere sitt konkurransedyktige QRILL Aqua-produkt til akvakulturprodusenter over hele verden.