We use cookies to ensure that the website works as intended and to collect statistics on its use so that we can improve your web site experience.

×

Aker BioMarine lanserer Antarctic Provider

Tilbake til nyheter

Aker BioMarine feirer sjøsettingen av sitt nye toppmoderne forsyningsskip med en seremoni på CIMC Raffles Yantai verftet. Fartøyet vil være klart for igangkjøring og endelig montering, akkurat i tide for innhøstingssesongen av krill i 2021.

Antarctic Provider bygges av det kinesiske verftet CIMC Raffles Offshore Ltd. Det 168-meter lange skipet drives av den prisvinnende Wärtsilä 31-motoren, som er designet for å være en av de mest drivstoffeffektive motorene på markedet. I tillegg er skipet utstyrt med Dynamic Positioning (DP)-systemer som forhindrer behovet for ankring under omlasting.

 

Lockdown betyr ikke slowdown for Aker BioMarine

 

«Vi hadde høye ambisjoner og forventninger til Antarctic Provider, akkurat som vi hadde til CIMC og andre leverandører. Det vi ikke hadde forventet var COVID-19» sier Eldar Vindvik, Vice President Fleet Renewal and Procurement, Aker BioMarine.

 

«Til tross for de globale utfordringene og lockdown-perioder i 2020, har partnerne våre virkelig trappet opp aktiviteten for å opprettholde fremdriften på skipet. Resultatet er et utrolig forsprang innen maritim teknologi og bærekraft som vil styrke vår måte å høste krill på i Antarktis,» legger han til.

 

Det nye fartøyet vil erstatte Aker BioMarines eksisterende forsyningsskip, La Manche. Forsyningsskipet vil frakte krillprodukter og mannskap til Aker BioMarines logistiske knutepunkt i Montevideo, Uruguay, og skal begrense avbrudd i selskapets høsting av krill.

 

«Fra reiserestriksjonene og karantene møtte vi utfordringer gjennom prosessen for å bygge og fullføre det nye forsyningsskipet. Takket være en formidabel innsats og kreativitet hos byggeverft CIMC, underleverandørene i Norge, Wärtsilä, så vel som vårt eget team, blir dette fartøyet sjøsatt bare noen få uker etter planen, og setter nye standarder for teknologi og bærekraft innen krillhøsting. Med et hybrid fremdriftssystem med batteripakke og som også er konvertibelt for fremtidig drivstoff har vi bygget et fremtidssikkert fartøy som vil støtte vår virksomhet i Antarktis i flere tiår fremover,» sier Vindvik.

 

«På lik linje med fartøyet Antarctic Endurance, har fokuset på energi vært gjennomgående i prosjektet, og utover fremdriftspakken er det også her lagt vekt på å bruke energioptimaliserte løsninger som varmegjenvinning fra Wärtsilä-maskineriet og Led belysning fra Glamox og Luminell.”

 

 

Nøkkelfunksjoner for Antarctic Provider

 

  • Skipet er utstyrt med en Wärtsilä 31 firetakts dieselmotor som holder Guinness verdensrekord for drivstoffeffektivitet. Skipet har et hybrid fremdriftssystem som er konvertibelt for fremtidige grønnere drivstoff.
  • Fartøyet er overenstemmig med International Maritime Organization (IMO) Polar Code, og oppfyller kravene til skrogstyrke og kuldetetting for å bekjempe det antarktiske klimaet.
  • Fartøyet har fire lasterom av høy kapasitet med et integrert lasthandterings system som er levert av Aukra Maritime.
  • Fartøyet vil bli klassifisert av DNV GL.

 

 

For mer informasjon, ta kontakt med:

Katrin Berntsen

Director Communications

ph: +47 920 54 570

katrin.berntsen@akerbiomarine.com